Siirry sisältöön

Tee elämäsi investointi – uudisasuntojen taloudelliset edut

Uudiskohteiden vetovoima sekä omistusasujan että asuntosijoittajan näkökulmasta on kasvanut huomattavasti, ja syystäkin. Taloudellista etua tuovat esimerkiksi asuinkustannusten ennakoitavuus, remonttihuolien vähyys, energiatehokkuus, sijainti kasvavilla alueilla ja yhtiölainan hyödyt.

Uudiskohteet sopivat erityisen hyvin asuntosijoittajille, jotka arvostavat omaa aikaansa ja haluavat välttää sijoitusasuntoihin liittyviä huolia ja velvollisuuksia. Sijoittaminen uudiskohteisiin on huolettomampaa ja helpompaa, eikä vaadi yhtä paljon aikaa, vaivaa tai jatkuvaa tavoitettavissa olemista kuin vanhemmat kohteet saattavat vaatia.

Tässä artikkelissa kerromme uudisasuntojen taloudellisista eduista, pitkän aikavälin arvon kasvusta ja kuinka uudisasunto voi olla loistava sijoitus tulevaisuuttasi varten!

1. Ei remonttihuolia tai yllättäviä asumiskuluja

Uudiskohde tarjoaa sekä asukkaalle että sijoittajalle ennakoitavuutta, turvallisuutta ja vapautta suurista remonttihuolista. Asumiskulut ovat kohtuulliset ja helposti ennakoitavissa hoitovastikkeen muodossa, mikä helpottaa oman talouden ja tulevaisuuden suunnittelua.

Uuden asunnon kanssa ei tarvitse olla huolissaan suurista taloyhtiöön kohdistuvista remonteista lähitulevaisuudessa. Näitä ovat esimerkiksi laajat ja hintavat putki-, julkisivu-, katto-, ikkuna-, parveke- piha- tai hissiremontit.

Suurten kulujen lisäksi alkamassa olevat remontit vaikeuttavat myös asunnon vuokraamista asunnon kiinnostavuuden laskiessa, tai mahdollisten vuokranalennusten myötä.

Uudiskohteissa ensimmäiset suuremmat remontit voivat olla edessä vasta parinkymmenen vuoden kuluttua. Asunnon kulumisen riskiä vähentävät myös uuden asunnon modernit rakennusmateriaalit ja -menetelmät. Tämä tuo asukkaalle ja asuntosijoittajalle mielenrauhaa ja säästää sekä aikaa että rahaa, jotka muutoin saattaisivat mennä vanhan asunnon kunnostukseen.

Uudiskohteen rakennuttajalla on myös vastuu mahdollisista vioista ja pienistä korjaustarpeista ainakin ensimmäiseen vuositarkastukseen asti. Kymmenvuotisvastuun mukaisesti vuositarkastuksenkin jälkeen havaituista virheistä voidaan esittää vaatimuksia rakennuttajalle.

2. Helppoutta hyvän vuokralaisen löytämiseen

Uudisasuntoihin on keskimääräistä helpompi löytää hyviä vuokralaisia, mikä on tärkeä seikka erityisesti asuntosijoittajan kannalta.

Uudiskohteet ovat houkuttelevia kohteita vuokralaisille useasta syystä. Esimerkiksi hukkaneliöttömät pohjaratkaisut, uudenaikainen tyyli ja asuntojen parempi äänieristys lisäävät asunnon kiinnostusta vuokramarkkinoilla. Uudisasunnot houkuttelevat myös todennäköisemmin maksukykyisiä ja asunnosta hyvää huolta pitäviä vuokralaisia.

Vastavalmistuneet asunnot ovat yleisesti haluttuja vuokralaisten silmissä. Vuokralaiset arvostavat mahdollisuutta asua uutuuttaan hohtavassa kodissa, minkä ansiosta he voivat myös olla valmiita maksamaan korkeampaa vuokraa verrattuna vanhempiin asuntoihin.

 

3. Sijainnin merkitys ja vaikutus arvonnousuun

Sijainnilla on suuri merkitys uudiskohteiden houkuttelevuudessa. Asunto kannattaa ostaa kasvalta ja kehittyvältä alueelta, koska sillä voi olla pitkällä aikavälillä oleellinen vaikutus asunnon arvonnousuun ja vuokratasoon.

Uudiskohteet pyritään rakentamaan hyville paikoille huomioiden alueen kehitysnäkymät. Uudisrakentaminen on usein hyvää ennakoiva merkki alueen vetovoimasta, sillä rakennuttajaliikkeiden päätökset perustuvat huolelliseen alueen kehityksen tutkimiseen.

Asuntojen ostaminen kasvavilta alueilta voi vaikuttaa positiivisesti vuokralaistarjontaan. Uusi asuinalue houkuttelee vuokraajia, jotka arvostavat ympäristön uutuutta ja siisteyttä. Asuntosijoittajan tulee kuitenkin ottaa huomioon uuden alueen mahdollinen vuokra-asuntojen ylitarjonta ja sen vaikutukset vuokralaiskilpailuun.

4. Tehokkaat tilaratkaisut hyödyttävät asujaa ja sijoittajaa

Uusissa asunnoissa neliöiden optimointi on keskeistä, ja hukkaneliöitä pyritään välttämään tarkalla suunnittelulla.

Asuntosijoittajille neliöiden tehokas käyttö on äärimmäisen tärkeää, sillä asunnon kulut korreloivat usein neliöiden määrän kanssa. Uudiskohteissa pyritään hyödyntämään tilat tehokkaasti ja tarjoamaan asujille viihtyisiä koteja erilaisiin asumistarpeisin, kompakteissakin mitoissa.

Erityisesti pienissä asunnoissa suunnittelulla on suuri merkitys, ja neliöiden on oltava tehokkaasti käytettyjä. Pienikin asunto voi tuntua tilavalta ja houkuttelevalta, jos pohjaratkaisu on suunniteltu huolellisesti tarjoamaan sopivasti tilaa ja viihtyisyyttä vuokralaiselle. Uudisasuntojen modernien pohjaratkaisujen lisäksi suuret ikkunat ja vaaleat pintamateriaalit luovat tilan tuntua ja houkuttelevuutta myös pienissä asunnoissa.

5. Energiatehokkuus uudiskohteiden kilpailuetuna

Uudiskohteiden energiatehokkuus on merkittävä tekijä niin asukkaiden kuin sijoittajienkin kannalta.

Nykyaikaiset rakennusstandardit ja jatkuva kehitys rakennustekniikassa takaavat, että uudet taloyhtiöt ovat vanhoja energiatehokkaampia. Tämä näkyy usein alhaisempana vastikkeena, mikä voi olla houkutteleva tekijä sijoittajan näkökulmasta.

Uudiskohteissa hyödynnetään muun muassa asumisen päästöjä vähentävää maalämpöä, aurinkopaneeleja ja ympäristöystävällisiä rakennusmateriaaleja, mikä vähentää sekä asumisen ilmastovaikutuksia että asukkaiden energiakustannuksia pitkällä aikavälillä.

Energiatehokkaat kodinkoneet ja modernit talotekniikkaratkaisut vähentävät edelleen asumiskustannuksia ja lisäävät asumisen mukavuutta, huolettomuutta ja ennakoitavuutta.

 

6. Pienemmällä pääomalla uudisasunnon omistajaksi

Uusien asuntojen hankintaan liittyvä keskeinen hyöty on yhtiölaina. Asuntoyhtiön neuvottelema yhtiölaina mahdollistaa asuntokaupan ilman suurta pääomaa ostohetkellä, koska voit ostaa uudisasunnon sen myyntihinnalla. Tämä tekee uudiskohteiden omistamisesta saavutettavampaa ja taloudellisesti joustavampaa.

Yhtiölaina tarjoaa mahdollisuuden päättää maksatko yhtiölainan pois asunnon valmistuttua, vai lyhennätkö lainaa kuukausittain rahoitusvastikkeen muodossa. Yhtiölainan käyttö vähentää lisäksi tarvetta henkilökohtaisille pankkilainoille.

Uudiskohteiden yhtiölainojen ehdot ovat usein paremmat kuin yksityisille sijoittajille myönnettävät lainat. Pienempi pääomatarve mahdollistaa usein suuremman velkavivun käytön, mikä voi lisätä sijoituksen tuottoa. Lisäksi yhtiölainan lyhennysvapaat jaksot voivat tarjota alun perin suuremman tuoton vuokratuloista.

Yhtiölainan käyttö mahdollistaa myös useampien sijoitusasuntojen hankkimisen samanaikaisesti, sillä omaa pääomaa tarvitaan vähemmän. Tämä kuitenkin vaatii harkintaa ja riskien hallintaa, erityisesti korkojen nousun riskin ollessa ilmassa.

Rahoitusvastikkeen eli yhtiölainan maksuerän verohyöty on oleellinen etu uudisasunnon ostoa harkitsevalle asuntosijoittajalle. Vuokralaisen maksamat hoitovastikkeet ja taloyhtiön tulouttamat rahoitusvastikkeet ovat verovähennyskelpoisia vuokratuloista.

Erityisesti rahoitusvastikkeiden osalta sijoittaja hyötyy, sillä rahoitusvastikkeiden verovähennykset voivat parantaa vuokratuottoa huomattavasti. Rahoitusvastikkeiden vähennyskelpoisuus tuo lisäksi joustavuutta sijoittajan verosuunnitteluun, mahdollistaen verotettavien tulojen minimoimisen ja sijoituksen tuoton maksimoinnin.

7. Lyhennysvapaa mainio etu asuntosijoittajalle

Lyhennysvapaiden avulla voit asuntojasijoittajana nauttia alkuvaiheen tuotoista ja kassavirrasta ilman välitöntä lainanlyhennysvelvollisuutta.

Lyhennysvapaiden aikana sijoittajat maksavat yhtiölainasta vain korkoja, mikä voi merkittävästi pienentää kuukausittaisia maksurasituksia. Tämä tarkoittaa, että vuokratulosta jää enemmän käteen, mikä voi parantaa sijoituksen tuottoa alkuvaiheessa.

Yleensä lyhennysvapaat kestävät 1-3 vuotta. Tämä antaa sijoittajille joustoa ja mahdollisuuden suunnitella talouttaan pidemmällä aikavälillä. On kuitenkin tärkeää huomata, että lyhennysvapaiden loputtua sijoittajan tulee olla valmis kattamaan koko yhtiölainan lyhennysmaksut. Siksi onkin suositeltavaa varautua tuleviin maksuihin ja suunnitella sijoitustoimintaansa huolellisesti.

Kaiken kaikkiaan lyhennysvapaat tarjoavat sijoittajille houkuttelevan mahdollisuuden parantaa alkuvaiheen kassavirtaa ja tuottoa sekä kasvattaa taloudellista liikkumavaraa.

Verkostoitumalla rakentajien ja kiinteistönvälittäjien kanssa saat ensimmäisten joukossa käsiisi tietoa markkinoille vasta tuloaan tekevistä kiinnostavista uudiskohteista. Uudisovi.comin Tulossa-vaiheen kohteisiin tutustumalla pääset käsiksi kiinnostaviin uutuuskohteisiin jo ennen ennakkomarkkinoinnin käynnistymistä. Pysy ajan tasalla uusista kohteista ottamalla käyttöön lisäksi Uudisoven asuntovahti, olit sitten etsimässä uutta omistus- tai sijoitusasuntoa!

Jaa artikkeli:

Tilaa Uudisovi.comin asuntovahti

Lähetämme sähköpostiisi tiedot uusista, sinua kiinnostavista uudiasunnoista.

  Alue*
  Kohdetyyppi*
  Huoneluku
  Etsin...

  Lähettämällä viestin hyväksyt henkilötietojesi käsittelyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.